Trimhockey op Ring Pass


Deelname van beide teams trimmers aan een trimhockeytoernooi.

Trimhockey

De trimhockeyers zijn een enthousiaste groep mannen en vrouwen die op de maandag- en woensdagavond trainen. De ‘trimmers’ bestaan uit zowel oud-hockeyspelers als instromers die op latere leeftijd en met een vrijblijvende mentaliteit het hockeyspel willen leren. Op maandagavond traint de minder ervaren groep en op woensdagavond de gevorderde groep. Elke twee of drie weken spelen zij een wedstrijd in de regio in een trimhockey competitie.

Trimhockey is een recreatieve vorm van hockey, waarbij de gezelligheid in teamverband voorop staat. Een trimhockeyteam bestaat uit een mixed team met vrouwen en mannen van variërende leeftijd (30+) met verschillende jaren hockeyervaring (0-20 jaar).

Er wordt gedreven en gezellig getraind gedurende anderhalf uur waarbij er geen verplichting is om elke week aanwezig te zijn. In de winter traint een kleine groep in de eigen blaashal van Ring Pass, de rest traint buiten door. Na de training wordt er nog even in het clubhuis nagepraat. Ook jaarlijkse diners, toernooien en feestjes horen bij het trimhockeyen. Onze ouder-kindwedstrijdjes vormen een leuke terugkerende activiteit.

Trainingen
  • De training op maandag (20:30-22:00 uur) is bedoeld voor minder ervaren hockeyers en beginners.
  • De training op woensdag (20.30-22:00 uur) is bedoeld voor mensen met meer ervaring.
Wedstrijden
Natuurlijk worden er ook wedstrijden gespeeld, maar alleen voor wie dat wil. Wedstrijden worden een keer in de twee á drie weken gespeeld binnen de Haaglanden trimcompetitie. Het team bestaat uit tenminste 5 damesspelers en wordt per wedstrijd samengesteld uit de mensen die zich daarvoor aangemeld hebben.

De wedstrijden duren net als in de reguliere competitie 2 keer 35 minuten en de regels zijn op een enkele uitzonderingen gelijk aan het gewone hockey. Bij Ringpass bestaat de woensdaggroep uit ervaren spelers die meedoen op het niveau van Haaglanden 2. De maandaggroep wordt gevormd door de spelers met minder hockeyervaring, zij spelen in Haaglanden 6 (zie www.trim-hockey.nl). De wedstrijden worden beëindigd met een gezellige en lekkere 3e helft.

Belangrijk is dat, ongeacht de hockeyervaring van een trimhockeyer, het doel van trimhockey niet uit het oog wordt verloren: Gezellig met elkaar hockeyen en iedereen de ruimte geven die hij of zij aankan. De volgende dag moet iedereen weer gezond en wel de dag kunnen beginnen.


Nieuwe spelers

In beide teams van Ringpass zitten maximaal 40 spelers. De doorstroom is vrij laag. Nieuwe spelers komen vaak eerst op de wachtlijst. Er is een mogelijkheid om een keer een proeftraining bij te wonen.


Sportspullen

Voor de trainingen hoef je geen officieel Ring Pass tenue te hebben. Je kunt gewoon in je favoriete sportkleding trainen. Let wel op de aanwezigheid van een bitje en scheenbeschermers. Kunstsgrasschoenen zijn aan te bevelen. Voor wedstrijden is wel een Ring Pass tenue nodig.


Aanmelden of info? 
Spreekt bovenstaande je aan, kun je hockeyen of wil je het leren en wil je lekker hockeyen in een gezellig team neem dan contact op met Martijn van Hengstum of Edwin Bos via [email protected]