Ring Pass Delft
Funkey hockey op Ring Pass 

Sinds het begin van het seizoen 2012- 2013 krioelt het, nog meer dan anders, op de woensdagmiddag op de velden van Ring Pass Delft. Niet alleen de F- en de E jeugd is op de club om te trainen, maar zelfs voor de 4- en 5 jarigen, waaronder veel nieuwe gezichten, is er door de hockeybond een training opgezet om vooral lekker te bewegen als voorbereiding op Hockeyen. We starten om 16.35 met deze Funkeytrainingen, zoals het wordt genoemd. 

De trainingen worden nu bezocht door ongeveer 40 jongens en meisjes. We werken tot nu toe in 5 groepjes van 8 kinderen, elke keer weer anders samengesteld. Meestal beginnen we met een gezamenlijke warming up en daarna gaan de groepjes om de beurt naar Sjors, Sheila, Trudy, Judith of Annemijn . 

We rennen door en om de hoepels, duwen met stokken ringen voort, vangen, rollen en schoppen tegen zachte ballen ( of we rennen er achter aan als ze weg waaien) stampen als olifanten of springen als kikkers. Ook gaan we binnenkort met enorme grote wattenstaven aan de slag. Elke keer verzinnen we wel wat anders volgens het Funkeyprogamma. We hebben ook onze eerste regenbui al op onze koppies gekregen, maar gelukkig  zitten er al heel veel Funk-kids op zwemles, dus dat was geen probleem voor onze kanjers!

Daarna  nog even gezellig met zijn allen een glaasje ranja drinken in het clubhuis om vervolgens naar huis te gaan en weer een weekje wachten.

Om Funkey verder op de club uit te breiden zoeken we nog vrijwilligers die de kinderen willen begeleiden (ook voor een zesde groep) en iemand die als coordinator van de Funkey plaats zal willen nemen in de Jongste Jeugd Commissie. 
 
P.S.: op You tube kan je nog wat filmpjes vinden van Funkey
 
 


 
Veel plezier nog,

Namens Funkey en de HCJJ


 
 
 
Instagram