Ring Pass Delft
* Doelstellingen jongste jeugd 
In de jongste jeugd maken veel nieuwe leden en hun ouders voor het eerst kennis met de hockeysport en de vereniging Ring Pass. Hier wordt in veel gevallen de basis gelegd voor een lange relatie tussen de leden en de vereniging. Het is daarom belangrijk om veel aandacht te besteden aan wat de leden van Ring Pass mogen verwachten en wat Ring Pass van de leden en hun ouders verwacht.

Ring Pass wil een vereniging blijven met een familiair karakter en vindt het onderling respect, veiligheid en sportiviteit belangrijke kernwaarden. Verder verwacht Ring Pass van de leden en hun ouders een actieve bijdrage in het uitvoeren/begeleiden/organiseren van activiteiten binnen de vereniging. Dit zal in de Jongste Jeugd uitgedragen worden.

In de Jongste Jeugd wordt spelenderwijs met de hockeysport kennisgemaakt. Het doel is om de kinderen in een veilige omgeving enthousiast te maken/houden voor de hockeysport. In de loop van de jaren worden meer technieken aangeleerd en met meer kinderen in een team wedstrijdjes gespeeld. Dit moet uiteindelijk (einde 2e jaars E) leiden tot elftallen die klaar zijn om op een heel veld te gaan hockeyen.

Om het bovenstaande te bereiken hanteert de Hockey Commissie Jongste Jeugd (HCJJ) de volgende uitgangspunten:
  • In de jongste jeugd spelen de kinderen niet tegen elkaar, maar met elkaar. De taak van de HCJJ en de ouders is niet te zorgen dat ze winnen, maar te zorgen dat ze goed en sportief leren spelen en dat ze zich thuis gaan voelen binnen de vereniging. Dat ze leren wat een teamsport is: Samen winnen, samen verliezen…..
  • Voor de kinderen en hun ouders moet een omgeving gecreĂ«erd worden waarin ze zich thuisvoelen.

Hockeycommissie Jongste Jeugd (HCJJ)


Lees ook : spelbegeleiding jongste jeugd 
 
 
 
Instagram