Ring Pass Delft
* Rabobank Saturnustoernooien 
 

Emailadres Saturnus-commissie is: [email protected]Jaarlijks organiseert Ring Pass Delft de Saturnustoernooien, Indoor en Outdoor, gesteund door clubsponsor Rabobank.  

De Outdoortoernooien voor de A-, B- en C-jeugd worden in augustus gehouden ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Outdoor toernooien voor de D-, E- en F-jeugd zijn de maanden in juni/juli, ter afsluiting van het seizoen. 

De indoortoernooien voor de A- t/m D-jeugd worden in de kerstvakantie gehouden, deels in sporthal van de TUD en deels in de blaashal van Ring Pass Delft. 


Saturnus Indoor
Saturnus Outdoor
Indoor: "Het grootste zaalhockey toernooi van Nederland"

Inschrijven en meer informatie is te vinden op:


In 2007 was de eerste editie van het Rabo Saturnus Indoor toernooi en is het inmiddels uitgegroeid tot het grootste zaalhockeyevenement van Nederland. In 2007 waren het nog kleine toernooitjes met vijf deelnemers gehouden in de Wippolderhal en de Kerkpolderhal, met ouders die voor een bescheiden lunch zorgden voor de deelnemende teams. Niet eerder waren in Nederland zaalhockeytoernooien voor de jeugd georganiseerd.

Hoog niveau
Het niveau is elk jaar ongekend hoog. Zo nemen veel finalisten van de NK’s zaalhockey in december deel aan de Saturnus Indoor Toernooien.
Inschrijven en meer informatie is te vinden op:
In 2000 werd het eerste Saturnus Outdoortoernooi georganiseerd. Het Toernooi is inmiddels uitgegroeid tot een toernooi voor alle juniorenniveaus binnen alle lijnen van de jeugd, dus A- tot en met F-jeugd en daar zijn we als vereniging best trots op zijn!

Het Rabo Saturnus Outdoor Toernooi is inmiddels uitgegroeid tot een toernooi voor alle juniorenniveaus binnen alle lijnen van de jeugd, dus A- tot en met F-jeugd.


Geschiedenis
In 1958 werd voor het eerst het Saturnus Toernooi op de velden van Ring Pass Delft
gehouden, toentertijd was met name het prestatieve senioren toernooi een begrip.
Toen speelden de junioren op Hemelvaartsdag om de Saturnusbokaal. Met Pinksteren was het de beurt aan heren en dames 1 met een tweedaags toernooi. De eerste prijs was een sculptuur van Jan Rot, genaamd de Saturnus, waaraan het toernooi zijn naam heeft te danken.
Inmiddels zijn we ruim een halve eeuw verder en concentreren de Saturnus Toernooien zich op de jeugd. Met al weer meer dan tien jaar lang de D, C en B-toernooien in juni en sinds een aantal jaar ook een voorbereidingstoernooien A, B en C-topteams in augustus.

Sinds 2007 organiseert Ring Pass Delft in de Kerstvakantie ook zaalhockey toernooien voor de jeugd. Het is uitgegroeid tot het grootste zaalhockey evenement van Nederland. Jaarlijks doen meer dan 100 teams mee uit Nederland.
In 2012 vierde het Saturnus Indoor Toernooi zijn eerste lustrum en is het inmiddels uitgegroeid tot het grootste zaalhockeyevenement van Nederland, waarbij de TU-Hallen onze vaste speellocatie zijn. Jaarlijks doen meer dan honderd teams uit heel Nederland, én daarbuiten, mee op negen verschillende toernooidagen rond de kerstvakantie. De Saturnus Indoor Toernooien zijn ondertussen ook een begrip onder de topjeugdteams van Nederland.
En ook de bondsscheidsrechters gebruiken de toernooien om zich voor te bereiden op het zaalseizoen, waarvoor we samenwerken met de ABB-commissie (aanwijs-, beoordelings- en begeleidingscommissie) van Zuid-Holland.

Clubsponsor Rabobank is sinds 2005 de naamgever van het toernooi, waarmee de relatie tussen de Rabobank en Ring Pass Delft nog hechter is geworden. Onze vereniging is daar uiteraard zeer content mee.

Elk jaar wordt er met plezier gewerkt aan het Rabobank Saturnus Toernooi en is het ook het visitekaartje van Ring Pass Delft geworden. Dat ook andere clubs ervan genieten, blijkt regelmatig uit de reacties van spelers en begeleiders.
 
 
 
Instagram