Zaalhockey Jan
11

Update hoofdklasse zaalcompetitie Dames 1

Nieuws afbeelding
De geluksvogels van Dames 1 mogen deze winter nog als enige van de club, heel Delft en omstreken, hockeyen in de zaalcompetitie van de Hoofdklasse.
Voor het eerst sinds de geschiedenis van Ring Pass Delft speelt een team Hoofdklasse, de allerhoogste competitie in ons hockeyland. Dat is iets waar wij al enorm trots op mogen zijn.
Dit jaar gaat het in de competitie ook enigszins anders dan normaal. Dankzij het stilleggen van alle andere competities en storm Dennis uit 2020 moeten er uit de twee poules van de Hoofdklasse maar liefst 4 teams degraderen.
Ondertussen is er al een aantal weekenden gespeeld en hebben alle teams 1 keer tegen elkaar gespeeld. De twee poules zijn nu ingedeeld in kampioenspoules en degradatiepoules. Onze Dames 1 heeft na een aantal mooie wedstrijden helaas niet de kampioenspoule weten te behalen en spelen daarom samen met Amsterdam, Union en Helmond voor de degradatie of handhaving.
fgelopen weekend is daarvoor de eerste wedstrijd gespeeld tegen Amsterdam. Helaas is deze wedstrijd verloren. De andere twee teams hebben gelijk gespeeld tegen elkaar, wat ervoor zorgt dat Amsterdam nu bovenaan staat, Union en Helmond gelijk en onze Dames 1 onderaan.
Maar wees niet bang, in het weekend van 22 januari aanstaande spelen de dames tegen Union en Helmond. Het plan is uiteraard om deze wedstrijden te winnen, wat ook zeker mogelijk is! Eerder is al gewonnen van Helmond en naar eigen zeggen onterecht verloren van Union.
Wanneer het Dames 1 lukt deze wedstrijden te winnen, zullen zij als 2e eindigen in de poule. Dit betekent dat er vervolgens wedstrijden gespeeld moeten worden tegen de nummer 2 uit de andere degradatiepoule en de winnaar van de wedstrijd van nummer 3 uit poule A tegen nummer 3 uit poule B. Gelukkig hoeft er daarvan maar 1 team te degraderen. Als dit lukt, betekent dit handhaving en daardoor nog een jaar zaalhockeyen in de Hoofdklasse!
Moedig de dames vooral aan, want wat zij hier neerzetten is erg bijzonder en knap!
foto: Roel Ubels