Hockey - Wedstrijdsecretariaat


Welke zaken moet je weten als Jeugd of Senior teamlid voor de veld of zaalcompetitie. Hieronder een korte resumé van allerlei zaken


Veldcompetitie


Wedstrijden

Het wedstrijdschema met de indeling en de tijden staat uiterlijk op maandag, 2 weken voorafgaand aan de wedstrijd, op de website van Ring Pass en op de Ring Pass App. Bij twijfel kan je altijd op de website van de KNHB kijken. 


Oefenwedstrijden 

Een veld reserveren voor een oefenwedstrijd altijd aanvragen bij het wedstrijdsecretariaat waaronder het team valt. 


Afgelastingen  

  • Uitwedstrijden via website. Raadpleeg altijd de site van de tegenstander.
  • Thuiswedstrijden altijd via website (vrijdag/zaterdag)

Voor een afgelaste of niet gespeelde wedstrijd wordt geen wedstrijdformulier (DWF) ingevuld. Informeer wel het wedstrijdsecretariaat.


Digitale wedstrijdformulier / DWF

Afhandelen van het DWF dient op de wedstrijddag plaats te vinden. Toegang tot digitale wedstrijdformulier www.ringpass.nl/formulier.


Ga voor meer informatie over het DWF naar handleiding DWF Junioren of naar de  handleiding DWF arbitrage. Wedstrijden met bondsscheidsrechters worden eveneens met een digitaal wedstrijdformulier afgehandeld.Zaal competitie


Afhandeling DWF
Afwikkeling dient te geschieden op dezelfde speeldag! Attentiepunt voor senioren teams in de zaal is dat de scheidsrechter niet tegelijkertijd ook speler kan zijn, zowel in praktijk niet als op formulier niet. Ook niet om even snel het formulier af te ronden! 


Foutieve uitslagen op DWF
Laat de coach het formulier wel afronden, maar laat de coach bij de opmerkingen zetten dat de uitslag anders moet zijn. Meldt wel de foutieve uitslag via de email bij het wedstrijdsecretariaat. 


Opmerkingen op DWF
Een opmerking alleen op het DWF is voor ons niet voldoende om hierop te reageren. Indien een opmerking zodanig van aard is dat u van mening bent dat wij hier iets aan/mee zouden moeten doen, dan contact opnemen. M.a.w. DWF's met vermeldingen van niet komen opdagen, niet gespeeld, opstootjes, vechtpartijen, kaarten, schades, s.v.p. altijd doorsturen naar het wedstrijdsecretariaat, waaronder het team valt.   


Niet gespeelde wedstrijden i.v.m. niet opkomen van de tegenstander

Niet opkomen voor een gepland wedstrijdblok resulteert bij een 1e overtreding in 2x 5-0 uitslag, 1x 3 pnt in mindering en circa €125 boete. Bij herhaling volgen verdere maatregelen! 

Het DWF svp afwikkelen met vermelding van reden niet gespeeld. Lukt afronden DWF niet, dan in ieder geval nooit 0-0 o.i.d. invullen bij de uitslag, maar melding het wedstrijdsecretariaat.  


Emailadressen van de secretariaten: