Hockey, iets voor jou?


Ring Pass Delft, iets voor jou?
Denk je erover om te gaan hockeyen, of om je kind op te geven voor hockey? Lees hier waarom hockey zo leuk is en waarom hockey bij Ring Pass Delft nog leuker is.

Populair
Hockey heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt. Het is de snelst groeiende sport in Nederland. Het is een populaire, moderne teamsport voor alle niveaus en leeftijden, van Funkey voor vierjarigen, veteranen hockey tot tophockey.

Grootste club
Ook Ring Pass Delft heeft de afgelopen jaren een stormachtige groei doorgemaakt, vooral onder de jeugd. Het ledental ligt inmiddels op circa 1.300: 500 jeugdleden, 350 jongste-jeugdleden en 450 leden verdeeld over senioren-, veteranen- en trimhockeyteams. Daarmee is Ring Pass Delft de grootste sportvereniging van Delft (inclusief tennis en Ring Pass Runners). 

Sportief en verbonden
Ring Pass Delft heeft een modern complex met vier kunstgrasvelden, een waterveld, 2 semi-watervelden, een oefenveld en een tweede zandveld ligt in de directe omgeving van het sportpark. De club wil een omgeving creëren waarin iedereen op zijn eigen niveau, op een prettige en verantwoorde manier, kan sporten. Hierbij zoeken we een goede balans tussen topsport en breedtesport. Bij Ring Pass Delft vinden we het belangrijk dat leden actief betrokken zijn bij de club en zich verbonden voelen.  

Jeugdopleiding
De club staat bekend om zijn goede jeugdopleiding; veel juniorenteams strijden regelmatig mee in de landelijke competitie. Ook organiseert Ring Pass Delft jaarlijks de bekende Saturnus toernooien. Deze jeugdtoernooien zijn landelijk bekend vanwege de goede organisatie en het hoge niveau van de deelnemende teams. 

Starten bij Ring Pass Delft
Ring Pass Delft kan ook jou goed begeleiden bij je eerste stappen in de hockeysport. Door het bieden van goede trainingen en een betrokken teambegeleiding. Als je start met hockey, word je op basis van je leeftijd ingedeeld in een team. Kan je al goed hockeyen? Dan kan Ring Pass Delft je juist verder helpen bij de overstap naar een hoger niveau. 

Jongste Jeugd
Kinderen die vijf of zes jaar worden gedurende het seizoen, beginnen met Funkey; een bewegingsspel met een knipoog naar hockey. In het seizoen dat je zeven jaar wordt, ga je twee keer per week, met een échte hockeystick, trainen bij de F-trainingsgroep. Als achtjarige speel je je eerste officiële wedstrijden met een eigen team; eerst drie-tegen-drie, later zes-tegen-zes. In het seizoen dat je negen jaar oud wordt, ga je naar de E-lijn. Het eerste jaar speel je nog zes-tegen-zes (met keeper), op een kwart veld. Een jaar later, ga je acht-tegen-acht spelen op een half veld. Meer informatie over de Jongste Jeugd zie Jongste Jeugd.

Junioren
In het seizoen dat je elf jaar wordt, val je officieel onder de Junioren. Vanaf deze leeftijd tot je achttiende, speel je in elftallen op een heel hockeyveld. Na elke twee jaar stroom je in principe verder van D-, naar C-, B-, naar A-jeugd. De jeugdafdeling van Ring Pass Delft is de grootste en best presterende in de Delftse regio. De eerste jeugdteams behoren tot de top van Zuid-Holland.

Senioren
De senioren kennen zowel Heren- als Dames-teams die op hoog niveau presteren. Doelstelling is om Dames 1 en Heren 1 te consolideren in de overgangsklasse. De overige seniorenteams zijn in belangrijke mate zelfsturend. De senioren trainen, afhankelijk van het team, een of twee keer in de week en spelen op zondag een wedstrijd. Ring Pass Delft heeft ook enkele veteranenteams die trainen en wedstrijden spelen.

Trimhockey
De trimhockeyers zijn een enthousiaste groep mannen en vrouwen die op de maandag- en woensdagavond trainen. De ‘trimmers’ bestaan uit zowel oud-hockeyspelers als instromers die op latere leeftijd en met een vrijblijvende mentaliteit het hockeyspel willen leren. Op maandagavond traint de minder ervaren groep, op woensdagavond de gevorderde groep. Elke twee of drie weken speelt één trimhockeyteam een wedstrijd in de regio in trimhockey competitie. Lees meer

Tenue
Ga je deelnemen aan de competitie? Het officiële tenue van "Ring Pass Delft" exclusief verkrijgbaar bij Maltha Sport.

Kom ook eens kijken!
Ben je enthousiast geworden, kom dan gerust een keer kijken bij Ring Pass Delft! Of train een paar keer mee om te kijken of hockey iets voor jou is. 

Voor meer informatie voor hockey onder de tien jaar, stuur een mail met vermelding van je geboortedatum en het seizoen waarin je wil starten, naar de Jongste Jeugd-commissie: [email protected]

Voor andere leeftijden, kijk eens op de webpagina's voor de Jeugd of Senioren. Daar vind je de andere contactgegevens. 

Hopelijk tot ziens op Ring Pass Delft!