Arbitrage - Opleidingen


De opleiding, begeleiding en het stimuleren van verdere ontwikkeling van scheidsrechters is één van de speerpunten binnen de arbitragecommissie. Hieronder vind je meer informatie over de opleiding en ontwikkeling van scheidsrechters. Heb je na het lezen nog vragen, dan kun je altijd contact opnemen met de arbitragecommissie: [email protected].

https://www.knhb.nl/app/uploads/2016/12/1_Infographic_langwerpig_alles-1-1024x447.jpg

Spelbegeleider Jongste Jeugd

De Jongste Jeugd heeft geen scheidsrechters, maar spelbegeleiders. Zoals de naam al aangeeft begeleidt deze persoon het spel van de kinderen. Zorgen dat de kinderen plezier hebben en veilig kunnen hockeyen is hier belangrijker dan het handhaven van de spelregels.

De Jongste Jeugdcommissie regelt ten minste 1 keer per jaar een informatieavond waarin de spelregels voor 3-, 6- en 8-tallen hockey worden uitgelegd en wordt verteld wat het inhoudt om spelbegeleider te zijn.

Meer informatie over spelbegeleiding is te vinden op de site van de KNHB.

Zie: https://www.knhb.nl/kenniscentrum/scheidsrechters/spelbegeleiders-jongste-jeugd

Clubscheidsrechter (CS)

De opleiding tot clubscheidsrechter wordt door de KNHB aangeboden door middel van een online theorie cursus die ongeveer 1 à 2 uur kost om te doorlopen, waarna een afrondend, online examen volgt. Nadat je bent geslaagd ben je bevoegd om wedstrijden te fluiten.

Wil je scheidsrechter worden, meldt je dan (als je nog geen lid bent) eerst aan als lid van Ring Pass (formulier), als vrijwilliger is dit helemaal gratis. Stuur vervolgens een e-mail naar [email protected] om je aan te melden voor de opleiding, je krijgt dan alle benodigde informatie toegestuurd.

Meer informatie is te vinden op de website van de KNHB. 

Zie: https://www.knhb.nl/kenniscentrum/scheidsrechters/clubscheidsrechters

CS+

Ligt het fluiten je goed en ben je toe aan nieuwe uitdagingen? Het speciale programma clubscheidsrechter-plus (CS+) geeft je de mogelijkheid om door te groeien als scheidsrechter en daardoor nog meer plezier in het fluiten te krijgen. Tijdens het programma krijg je persoonlijke begeleiding en volg je workshops over je houding in de wedstrijd, je positionering in het veld en natuurlijk de spelregels. Dat zorgt dat je genoeg bagage hebt om moeilijkere wedstrijden te fluiten.

Je wordt tijdens dit programma begeleid door speciaal daarvoor opgeleide praktijkbegeleiders. Ring Pass Delft heeft CS+ praktijkbegeleiders beschikbaar zodat je deze opleiding op de club kan volgen. 

Zie: https://www.knhb.nl/kenniscentrum/scheidsrechters/clubscheidsrechter-plus-cs

Bondsscheidsrechter

Als scheidsrechter wil je steeds beter worden in je vak. Scheidsrechter zijn is ook een vorm van (top)sport! De opleiding tot bondsscheidsrechter biedt je nieuwe uitdagingen, doordat je in je district fluit en begeleiding krijgt van mensen van buiten de club. En wie weet is het de eerste stap op weg naar het fluiten van het WK, de Olympische Spelen of de Hockey World League! Met workshops, opdrachten en persoonlijke begeleiding kun je je ontwikkelen tot scheidsrechter op landelijk niveau. De vaardigheden die je opdoet, versterken je in en buiten het veld. Om aan de opleiding te mogen beginnen moet je de CS+ opleiding hebben afgerond en minimaal 18 jaar oud zijn. Ben je iets jonger en kun je niet wachten om te starten, neem dan toch even contact op. Soms is namelijk dispensatie mogelijk.

Je kunt je voor deze opleiding aanmelden bij de KNHB of via de Arbitragecommissie van Ring Pass Delft. 

Zie: https://www.knhb.nl/kenniscentrum/opleiding/bondsscheidsrechter

Begeleiding

Wil je beter leren fluiten en/of ben je wat onzeker in het fluiten? De arbitragecommissie kan zorgen voor persoonlijke begeleiding tijdens het fluiten.

De begeleider spreekt met jou en je collega scheidsrechter de wedstrijd voor, ondersteunt je tijdens de gesprekken met de aanvoerders en coaches en geeft je vooraf en in de rust tips en tricks voor het fluiten. Na de wedstrijd wordt jouw optreden besproken: wat ging er goed en wat zijn verbeterpunten. Hiermee kun je (nog) meer plezier krijgen in het fluiten.

Wil je begeleid worden tijdens een wedstrijd? Stuur dan een mailtje naar [email protected]