FAQ - Veelgestelde vragen

Klik voor meer informatie over de betreffende categorie
 (Digitale) Formulieren  Aantal vragen: 4
 Arbitrage  Aantal vragen: 7
 Club zaken  Aantal vragen: 3
 Communicatie, de App, Login, URL's ?   Aantal vragen: 5
 Corona  Aantal vragen: 17
 Documenten  Aantal vragen: 2
 Hockey trainer / coach informatie   Aantal vragen: 4
 Lid, trainer of vrijwilliger worden?  Aantal vragen: 4
 Template - Logo - formaat foto  Aantal vragen: 4

Mist u informatie hier? Mail ons op [email protected]

Arbitrage

De wijziging kan worden doorgegeven aan de arbitragecommissie via [email protected] onder vermelding van: 

  • wedstrijddatum;
  • aanvang wedstrijd;
  • om welke wedstrijd het gaat (teams);
  • naam vervanger.

Zolang een wijziging niet is doorgegeven en bevestigd door de arbitragecommissie, blijf jij als eerstaangewezen scheidsrechter verantwoordelijk voor de arbitrage van de wedstrijd.

De opleiding tot clubscheidsrechter wordt door de KNHB aangeboden door middel van een online theorie cursus die ongeveer 1 à 2 uur kost om te doorlopen, waarna een afrondend, online examen volgt. Nadat je bent geslaagd ben je bevoegd om wedstrijden te fluiten.

Wil je scheidsrechter worden, meldt je dan (als je nog geen lid bent) eerst aan als lid van Ring Pass (formulier), als vrijwilliger is dit helemaal gratis. Stuur vervolgens een e-mail naar [email protected] om je aan te melden voor de opleiding, je krijgt dan alle benodigde informatie toegestuurd.


Als een aanvoerder je om jouw scheidsrechterkaart vraag, moet je deze kunnen laten zien. De KNHB heeft alle certificaten gedigitaliseerd en je kan jouw kaart daardoor altijd downloaden vanaf de KNHB website. Log hiervoor in op de KNHB website met jouw Ring Pass verenigingsaccount of KNHB- account. Ga naar jouw profiel, de kaart is te vinden onder "Mijn opleidingen”.

Wanneer een scheidsrechter niet (op tijd) komt opdagen is sprake van een no-show. In dat geval wordt je op het eerstvolgende weekend opnieuw ingedeeld, of je nu thuis speelt of niet. Let op: Deze fluitbeurt kan niet worden geruild!

Sancties kunnen worden opgelegd aan recidivisten. Deze sancties kunnen worden opgelegd aan individuele leden, maar ook aan teams. De sancties staan beschreven in het Vereniging Arbitrage Plan.

Spelregels voor Veld- en zaalhockey, 3-, 6- en 8-tallen bij de Jongste Jeugd competitie staan op de KNHB website. Ook beeldmatriaal is daar te vinden bij het Kenniscentrum - KNHB.

Het kan natuurlijk voorkomen dat je de aan jou toegewezen wedstrijd niet kunt fluiten. In dat geval zul je zelf voor vervanging moeten zorgen. Mogelijkheden voor vervanging: 

  • vraag een teamgenoot om te fluiten;
  • vraag een familielid;
  • kijk in je vriendengroep;
  • vraag een teamgenoot of hij/zij iemand weet;
  • etc.....

Verzeker jezelf ervan dat jouw vervanger in het bezit is van een scheidsrechterkaart, anders mag deze geen wedstrijden fluiten. Als je iemand hebt gevonden moet dit doorgegeven worden aan de arbitragecommissie. Pas als de vervanger aan de arbitragecommissie heeft bevestigd dat deze gaat fluiten is het definitief. Tot die tijd blijf je zelf verantwoordelijk voor de fluitbeurt.

Het is niet toegestaan om iemand anders met jouw kaartgegevens te laten fluiten.

De handleiding van het Digitale Wedstrijd Formulier kan je vinden op de KNHB site.

https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/handleiding-dwf

Open digitale wedstrijdformulier (DWF): www.ringpass.nl/formulier