FAQ - Veelgestelde vragen

Klik voor meer informatie over de betreffende categorie
 (Digitale) Formulieren  Aantal vragen: 4
 Arbitrage  Aantal vragen: 7
 Club zaken  Aantal vragen: 3
 Communicatie, de App, Login, URL's ?   Aantal vragen: 5
 Corona  Aantal vragen: 17
 Documenten  Aantal vragen: 2
 Hockey trainer / coach informatie   Aantal vragen: 4
 Lid, trainer of vrijwilliger worden?  Aantal vragen: 4
 Template - Logo - formaat foto  Aantal vragen: 4

Mist u informatie hier? Mail ons op [email protected]

Arbitrage

De wijziging kan worden doorgegeven aan de arbitragecommissie via [email protected] onder vermelding van: 

  • wedstrijddatum;
  • aanvang wedstrijd;
  • om welke wedstrijd het gaat (teams);
  • naam vervanger.

Zolang een wijziging niet is doorgegeven en bevestigd door de arbitragecommissie, blijf jij als eerstaangewezen scheidsrechter verantwoordelijk voor de arbitrage van de wedstrijd.

De opleiding tot clubscheidsrechter gebeurt middels e-learning. De arbitragecommissie kan je voor deze opleiding opgeven.

Stuur een e-mail naar: [email protected]. Daarna ontvang je alle benodigde informatie om de opleiding te volgen. Kijk ook eens op de pagina Opleidingen.

Als een aanvoerder je om jouw scheidsrechterskaart vraag, wil je hem wel kunnen laten zien. Als je hem kwijt bent zul je dus een vervangende kaart aan moeten vragen. Dat kan door een mailtje te sturen naar [email protected]. De kosten hiervoor zijn wel voor jouw eigen rekening, zorg dus dat je de kaart niet kwijt raakt.

Wanneer een scheidsrechter niet (op tijd) komt opdagen is sprake van no-show. In dat geval blijft je fluitbeurt staan en word je op de eerstvolgende eigen wedstrijd opnieuw ingedeeld. Let op: Deze fluitbeurt kan niet worden geruild!

Het bestuur kan recidivisten sancties opleggen voor niet voldoen aan de verplichting om wedstrijden te fluiten. Dit geldt zowel voor individuele leden als voor teams.

Spelregels voor Veld- en zaalhockey, 3-, 6- en 8-tallen bij de Jongste Jeugd competitie staan op de KNHB website. Ook beeldmatriaal is daar te vinden bij het Kenniscentrum - KNHB.

Het kan natuurlijk voorkomen dat je de aan jou toegewezen wedstrijd niet kunt fluiten. In dat geval zul je zelf voor vervanging moeten zorgen. Mogelijkheden voor vervanging: 

  • vraag een teamgenoot om te fluiten;
  • vraag een familielid;
  • kijk in je vriendengroep;
  • vraag een teamgenoot of hij/zij iemand weet.

Als je iemand hebt gevonden moet dit doorgegeven worden aan de arbitragecommissie. Pas als de vervanger is doorgegeven aan de arbitragecommissie en dit is bevestigd is deze definitief. Zorg dus dat je dit op tijd doorgeeft zodat jouw vervanger alle benodigde gegevens heeft.

Het is niet toegestaan om iemand anders met jouw kaartgegevens te laten fluiten.

De handleiding van het Digitale Wedstrijd Formulier kan je vinden op de KNHB site.

https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/handleiding-dwf

Open digitale wedstrijdformulier (DWF): www.ringpass.nl/formulier